Diós csoda recept
Hozzávalók:
Diós tészta:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 7 dkg rétesliszt
- 1/2 tasak sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Második réteg:
- 15 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Krém:
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum
Tetejére:
- csoki darabok
- 7 dkg darált dió
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A diós laphoz a porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, sütőporral elkevert lisztet és a felvert tojáshabot.
A sárga krémhez a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A diós tésztát egyenletesen belesimítjuk, majd 10 percig sütjük, ekkor rákenjük a sárga krémet és újabb 10 percig sütjük (amíg meg nem szilárdul a sárga krém).
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingport a tejjel és cukorral felfőzzük, majd még melegen belekeverjük a diót. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és jól kihabosítjuk, majd a rumot is belekeverjük.
A krémet a tésztára simítjuk, majd csokival és dióval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










