Diós csoda recept

Hozzávalók:
Diós tészta:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 7 dkg rétesliszt
- 1/2 tasak sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Második réteg:
- 15 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Krém:
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum
Tetejére:
- csoki darabok
- 7 dkg darált dió
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A diós laphoz a porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, sütőporral elkevert lisztet és a felvert tojáshabot.
A sárga krémhez a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A diós tésztát egyenletesen belesimítjuk, majd 10 percig sütjük, ekkor rákenjük a sárga krémet és újabb 10 percig sütjük (amíg meg nem szilárdul a sárga krém).
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingport a tejjel és cukorral felfőzzük, majd még melegen belekeverjük a diót. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és jól kihabosítjuk, majd a rumot is belekeverjük.
A krémet a tésztára simítjuk, majd csokival és dióval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »