Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csoda recept

Diós csoda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Diós tészta:

    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg darált dió
    • 7 dkg rétesliszt
    • 1/2 tasak sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Második réteg:

    • 15 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Krém:

    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 10 dkg darált dió
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 2 evőkanál rum

    Tetejére:

    • csoki darabok
    • 7 dkg darált dió

    Elkészítése:

    A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

    A diós laphoz a porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, sütőporral elkevert lisztet és a felvert tojáshabot.

    A sárga krémhez a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük.

    A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.

    A diós tésztát egyenletesen belesimítjuk, majd 10 percig sütjük, ekkor rákenjük a sárga krémet és újabb 10 percig sütjük (amíg meg nem szilárdul a sárga krém).

    A tepsiben hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a pudingport a tejjel és cukorral felfőzzük, majd még melegen belekeverjük a diót. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és jól kihabosítjuk, majd a rumot is belekeverjük.

    A krémet a tésztára simítjuk, majd csokival és dióval díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá