Diós csoda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós csoda

Hozzávalók:
Diós tészta:

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 7 dkg rétesliszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 4 tojásfehérje

Második réteg:

  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája

Krém:

  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál rum

Tetejére:

  • csoki darabok
  • 7 dkg darált dió

Elkészítése:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

A diós laphoz a porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, sütőporral elkevert lisztet és a felvert tojáshabot.

A sárga krémhez a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.

A diós tésztát egyenletesen belesimítjuk, majd 10 percig sütjük, ekkor rákenjük a sárga krémet és újabb 10 percig sütjük (amíg meg nem szilárdul a sárga krém).

A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingport a tejjel és cukorral felfőzzük, majd még melegen belekeverjük a diót. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és jól kihabosítjuk, majd a rumot is belekeverjük.

A krémet a tésztára simítjuk, majd csokival és dióval díszítjük.