Diákkenyér recept
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 5 evőkanál méz
- késhegynyi őrölt fahéj
- csipetnyi szegfűszeg
- 10 dkg durvára vágott dió
- 1 tasak sütőpor
- 20 dkg liszt
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és az olvasztott mézzel fehéredésig keverjük. Őrölt fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezzük és beleszórjuk a durvára vágott diót és a sütőporral elkevert lisztet.
Simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt, kis tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük, majd kisebb háromszögekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Nagyon kedvelem ezt a receptet, mert hamar összeállítható, valamint többféleképpen gazdagítható. Érdemes dió és keserű csokoládé keverékével is elkészíteni vagy aszalt gyümölcsökkel variálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









