Dán kuglóf pörkölt mogyoróval recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg kristálycukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
- 1 púpozott ek kakaópor (cukrozatlan)
- 5 ek víz + 1 ek víz
- 1 citrom héja és a leve
- 1 cs sütőpor
Tetejére:
- 180 g tortabevonó étcsoki
- 5 dkg margarin
- kb 3 marok törökmogyoró
Elkészítése:
Először a megpucolt mogyorót sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170-180 fokon 10 percig sütjük (pörköljük), utána pedig konyhai aprítógépben kicsit megdaráljuk (nagyobb darabok is maradjanak).
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az étolajat, az 5 ek vizet, a citrom reszelt héját és a levét és a sütőporral elkevert lisztet. Végül pedig óvatosan belekeverjük a tojásfehérje felvert, kemény habját.
A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és az 1 ek vizet.
A kuglóf formát kenjük ki kevés zsiradékkal és a kétszínű masszát felváltva beleöntjük (így lesz szép márványos).
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 percig sütjük.
Miután már megsült és kihűlt, elkészítjük a csokimázat: gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal és azonnal ráöntjük a kuglóf tetejére úgy, hogy az oldalára is lefolyjon, majd a még meg nem szilárdult csokimázat megszórjuk pörkölt mogyoróval.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »