Cukormentes túrós-meggyes fészek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 2 csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg eritrit-stevia édesítő
- 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 tk rumaroma
- 20 dkg margarin
Túrós töltelék:
- 50 dkg tehéntúró
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 1 ek folyékony édesítő
- 1,5 dl tej
Morzsa:
- 3 dkg rétesliszt
- 3 dkg vaj
- 3 dkg eritrit-stevia édesítő
Tetejére:
- 30 dkg (magozott, édesített) meggy
- 1 ek folyékony édesítő
Elkészítése:
A kovászhoz a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt, az édesítőt, a rumaromát és 2 ek liszttel megszórjuk, majd hagyjuk felfutni.
A lisztben keverjük el a sót, morzsoljuk el benne a margarint, adjuk hozzá a tojássárgákat, majd a kovászt és jól dagasszuk ki a tésztát. Letakarva kelesszük duplájára.
A túrót az édesítővel, a pudingporral (NEM KELL MEGFŐZNI!!!!) és a tejjel összedolgozzuk (botmixerrel). Legyen sima, mert habzsákból fogjuk rányomni a korongokra. Ameddig kel a tészta, tegyük be a hűtőbe.
A morzsához a vajat a rétesliszttel és az édesítővel morzsás állagúra keverjük.
A meggyet az édesítővel összekeverjük, majd leszűrjük.
A megkelt tésztát kb 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk és egy 6-7 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd mindegyik korong közepébe mélyedést nyomunk egy kisebb pohárral. A túrós tölteléket egy habzsákba téve a korongok tetejére nyomunk belőle.
A lecsöpögtetett meggyből teszünk a tetejükre és a morzsával megszórjuk.
175 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »