Hozzávalók:
Tészta:
Túrós töltelék:
Morzsa:
Tetejére:
Elkészítése:
A kovászhoz a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt, az édesítőt, a rumaromát és 2 ek liszttel megszórjuk, majd hagyjuk felfutni.
A lisztben keverjük el a sót, morzsoljuk el benne a margarint, adjuk hozzá a tojássárgákat, majd a kovászt és jól dagasszuk ki a tésztát. Letakarva kelesszük duplájára.
A túrót az édesítővel, a pudingporral (NEM KELL MEGFŐZNI!!!!) és a tejjel összedolgozzuk (botmixerrel). Legyen sima, mert habzsákból fogjuk rányomni a korongokra. Ameddig kel a tészta, tegyük be a hűtőbe.
A morzsához a vajat a rétesliszttel és az édesítővel morzsás állagúra keverjük.
A meggyet az édesítővel összekeverjük, majd leszűrjük.
A megkelt tésztát kb 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk és egy 6-7 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd mindegyik korong közepébe mélyedést nyomunk egy kisebb pohárral. A túrós tölteléket egy habzsákba téve a korongok tetejére nyomunk belőle.
A lecsöpögtetett meggyből teszünk a tetejükre és a morzsával megszórjuk.
175 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!