Cukormentes túrós-meggyes fészek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 kg finomliszt
  • 2 csipet só
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg eritrit-stevia édesítő
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tk rumaroma
  • 20 dkg margarin

Túrós töltelék:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 1 ek folyékony édesítő
  • 1,5 dl tej

Morzsa:

  • 3 dkg rétesliszt
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg eritrit-stevia édesítő

Tetejére:

  • 30 dkg (magozott, édesített) meggy
  • 1 ek folyékony édesítő

Elkészítése:

A kovászhoz a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt, az édesítőt, a rumaromát és 2 ek liszttel megszórjuk, majd hagyjuk felfutni.

A lisztben keverjük el a sót, morzsoljuk el benne a margarint, adjuk hozzá a tojássárgákat, majd a kovászt és jól dagasszuk ki a tésztát. Letakarva kelesszük duplájára.

A túrót az édesítővel, a pudingporral (NEM KELL MEGFŐZNI!!!!) és a tejjel összedolgozzuk (botmixerrel). Legyen sima, mert habzsákból fogjuk rányomni a korongokra. Ameddig kel a tészta, tegyük be a hűtőbe.

A morzsához a vajat a rétesliszttel és az édesítővel morzsás állagúra keverjük.

A meggyet az édesítővel összekeverjük, majd leszűrjük.

A megkelt tésztát kb 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk és egy 6-7 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd mindegyik korong közepébe mélyedést nyomunk egy kisebb pohárral. A túrós tölteléket egy habzsákba téve a korongok tetejére nyomunk belőle.
A lecsöpögtetett meggyből teszünk a tetejükre és a morzsával megszórjuk.

175 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!