Cukormentes diós kosarak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
A tésztához:
- 25 dkg sima liszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 25 dkg margarin, vagy ki mit használ
- 8 dkg eritrit-stevia por keveréke, vagy 10 dkg cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 2-3 ek tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 20-25 dkg darált édesített dió
- 1/2 kg magozott édesített meggy, vagy lekvár
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje csipet sóval kemény habbá verve
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A sót, a sütőport, és az édesítőt belekeverjük a lisztkeverékbe, majd a margarint is belemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tojássárgákat és 2-3 ek tejföllel könnyű tésztát gyúrunk.
A töltelék elkészítése:
A pici sóval felvert tojásfehérjét lazán hozzákeverjük az édesített darált dióhoz.
Kis golyókat formálunk a tésztából, majd belenyomkodjuk a kosárkákba /24 db formához kb.4 dkg tészta/darab kell/.
Minden kosárkába meggyet rakunk, majd a diótölteléket is elosztjuk benne.
175 fokon kb. 1 óráig sütjük
Tipp:
Ha nincs formánk, akkor a golyócskákat szétnyomkodjuk téglalap alakúra és megtöltjük a töltelékkel, majd kettéhajtjuk és a széleit lenyomkodjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »