Cukormentes diós kosarak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
A tésztához:
- 25 dkg sima liszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 25 dkg margarin, vagy ki mit használ
- 8 dkg eritrit-stevia por keveréke, vagy 10 dkg cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - csipet só
- 2-3 ek tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 20-25 dkg darált édesített dió
- 1/2 kg magozott édesített meggy, vagy lekvár
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje csipet sóval kemény habbá verve
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A sót, a sütőport, és az édesítőt belekeverjük a lisztkeverékbe, majd a margarint is belemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tojássárgákat és 2-3 ek tejföllel könnyű tésztát gyúrunk.
A töltelék elkészítése:
A pici sóval felvert tojásfehérjét lazán hozzákeverjük az édesített darált dióhoz.
Kis golyókat formálunk a tésztából, majd belenyomkodjuk a kosárkákba /24 db formához kb.4 dkg tészta/darab kell/.
Minden kosárkába meggyet rakunk, majd a diótölteléket is elosztjuk benne.
175 fokon kb. 1 óráig sütjük
Tipp:
Ha nincs formánk, akkor a golyócskákat szétnyomkodjuk téglalap alakúra és megtöltjük a töltelékkel, majd kettéhajtjuk és a széleit lenyomkodjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










