Csupakrém szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
Vaníliás krémhez:
- 1 tasak bourbon vaníliás pudingpor
- 5evőkanál cukor
- fél liter tej
- 10 dkg vaj
Csokis krémhez:
- 1 tasak belga csokis pudingpor
- 5 evőkanàl cukor
- fél liter tej
- 10 dkg vaj
Tetejére:
- 1 tábla 70 %-os étcsokoládé
- kevés olaj
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral krémesre verjük habverővel, majd a fehérjéhez adjuk és óvatosan összekeverjük.
Beleszitáljuk a lisztet, kakaóport, sütőport és lassan összekeverjük.
A masszát egy 20*30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben, 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
A pudingokat a szokásos módon elkészítjük: felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a kevés tejben összekevert pudingport és a cukrot.
Hagyjuk kihűlni, majd beledaraboljuk a vajat és csomómentesre keverjük.
A piskótát kettévágjuk hosszában, megkenjük a vanliás krémmel és egy vékony réteg csokipudingot is teszünk rà. Ráhelyezzúk a piskóta tetejét és beborítjuk a csokis pudinggal.
Az étcsokit kevés olajjal, vízgőz felett megolvasztjuk és a sütire öntjük óvatosan, közbe késsel simítsuk el.
Néhány órára hűtőbe tesszük és már fogyasztható is.