Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csupakrém szelet recept

Csupakrém szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • fél csomag sütőpor

    Vaníliás krémhez:

    • 1 tasak bourbon vaníliás pudingpor
    • 5evőkanál cukor
    • fél liter tej
    • 10 dkg vaj

    Csokis krémhez:

    • 1 tasak belga csokis pudingpor
    • 5 evőkanàl cukor
    • fél liter tej
    • 10 dkg vaj

    Tetejére:

    • 1 tábla 70 %-os étcsokoládé
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral krémesre verjük habverővel, majd a fehérjéhez adjuk és óvatosan összekeverjük.

    Beleszitáljuk a lisztet, kakaóport, sütőport és lassan összekeverjük.

    A masszát egy 20*30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

    Előmelegített sütőben, 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

    A pudingokat a szokásos módon elkészítjük: felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a kevés tejben összekevert pudingport és a cukrot.

    Hagyjuk kihűlni, majd beledaraboljuk a vajat és csomómentesre keverjük.

    A piskótát kettévágjuk hosszában, megkenjük a vanliás krémmel és egy vékony réteg csokipudingot is teszünk rà. Ráhelyezzúk a piskóta tetejét és beborítjuk a csokis pudinggal.

    Az étcsokit kevés olajjal, vízgőz felett megolvasztjuk és a sütire öntjük óvatosan, közbe késsel simítsuk el.

    Néhány órára hűtőbe tesszük és már fogyasztható is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá