Csupakrém szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor

Vaníliás krémhez:

  • 1 tasak bourbon vaníliás pudingpor
  • 5evőkanál cukor
  • fél liter tej
  • 10 dkg vaj

Csokis krémhez:

  • 1 tasak belga csokis pudingpor
  • 5 evőkanàl cukor
  • fél liter tej
  • 10 dkg vaj

Tetejére:

  • 1 tábla 70 %-os étcsokoládé
  • kevés olaj

Elkészítése:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral krémesre verjük habverővel, majd a fehérjéhez adjuk és óvatosan összekeverjük.

Beleszitáljuk a lisztet, kakaóport, sütőport és lassan összekeverjük.

A masszát egy 20*30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

Előmelegített sütőben, 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

A pudingokat a szokásos módon elkészítjük: felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a kevés tejben összekevert pudingport és a cukrot.

Hagyjuk kihűlni, majd beledaraboljuk a vajat és csomómentesre keverjük.

A piskótát kettévágjuk hosszában, megkenjük a vanliás krémmel és egy vékony réteg csokipudingot is teszünk rà. Ráhelyezzúk a piskóta tetejét és beborítjuk a csokis pudinggal.

Az étcsokit kevés olajjal, vízgőz felett megolvasztjuk és a sütire öntjük óvatosan, közbe késsel simítsuk el.

Néhány órára hűtőbe tesszük és már fogyasztható is.