Csupa csokis kráter szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 2 csomag csokis pudingpor
- 6 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- kb 3-4 kanalnyi margarin (ízlés szerint)
Továbbá:
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
- eper vagy málna lekvár
Elkészítése:
Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük és teljesen kihűtjük.
Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük és elegyengetjük benne a kakaós piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába, ezzel együtt toljuk az előmelegített sütőbe, ahol kb 45 perc alatt megsütjük.
A megmaradt pudingot margarinnal krémesre keverem.
Ha a tészta kicsit kihűlt megkenjük a lekvárral. Erre kerül majd a csokoládés krém. A tetejét lecsorgathatjuk még olvasztott csokoládéval vagy akar csokiforgaccsal is díszíthetjük.
Csak akkor szeleteljük, amikor már teljesen kihűlt a sütemény, hogy a puding is szép pöttyösen megdermedjen benne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »