Csupa csokis kráter szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 2 csomag csokis pudingpor
- 6 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- kb 3-4 kanalnyi margarin (ízlés szerint)
Továbbá:
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
- eper vagy málna lekvár
Elkészítése:
Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük és teljesen kihűtjük.
Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük és elegyengetjük benne a kakaós piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába, ezzel együtt toljuk az előmelegített sütőbe, ahol kb 45 perc alatt megsütjük.
A megmaradt pudingot margarinnal krémesre keverem.
Ha a tészta kicsit kihűlt megkenjük a lekvárral. Erre kerül majd a csokoládés krém. A tetejét lecsorgathatjuk még olvasztott csokoládéval vagy akar csokiforgaccsal is díszíthetjük.
Csak akkor szeleteljük, amikor már teljesen kihűlt a sütemény, hogy a puding is szép pöttyösen megdermedjen benne.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »