Csupa csokis kráter szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 2 csomag csokis pudingpor
- 6 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- kb 3-4 kanalnyi margarin (ízlés szerint)
Továbbá:
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
- eper vagy málna lekvár
Elkészítése:
Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük és teljesen kihűtjük.
Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük és elegyengetjük benne a kakaós piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába, ezzel együtt toljuk az előmelegített sütőbe, ahol kb 45 perc alatt megsütjük.
A megmaradt pudingot margarinnal krémesre keverem.
Ha a tészta kicsit kihűlt megkenjük a lekvárral. Erre kerül majd a csokoládés krém. A tetejét lecsorgathatjuk még olvasztott csokoládéval vagy akar csokiforgaccsal is díszíthetjük.
Csak akkor szeleteljük, amikor már teljesen kihűlt a sütemény, hogy a puding is szép pöttyösen megdermedjen benne.