Csokoládés sütemény túrókrémmel recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg rétesliszt
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 20 dkg kristálycukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 4 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2,5 dl tej
- csipet só
Töltelék:
- 450 g tehéntúró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek kristálycukor
- fél citrom leve
- 1 cs vaníliás cukor
Csokimáz:
- 200 g étcsoki
- 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit botmixerrel krémessé keverjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd egyenként a tojásokat belekeverjük. A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a csipet sót és a cukros-tojásos keverékbe belekeverjük. Végül a tejet is beleöntjük és az egészet egy sima, kissé folyékony tésztává keverjük.
Kivajazott, lisztezett 20*36 cm-es tepsibe, a tészta felét egyenletesen belesimítjuk, majd egy spatula segítségével rákenjük a tésztára a tölteléket. A maradék tésztát pedig a töltelékre egyenletesen rásimítjuk.
Előmelegített sütőben, 200 fokon kb 25-30 percig sütjük. Ha megsült kivesszük hűlni.
A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával jól kikeverjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és azonnal a margarinos-cukros krémhez öntjük, majd jó alaposan összekeverjük. A kihűlt sütemény tetejére rákenjük.
Betesszük a hűtőbe, hogy a csokimáz megszilárduljon, majd tálalás előtt egyforma kockákra vágjuk.