Csokoládés sütemény túrókrémmel recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg rétesliszt
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 20 dkg kristálycukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs sütőpor
- 4 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2,5 dl tej
- csipet só
Töltelék:
- 450 g tehéntúró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek kristálycukor
- fél citrom leve
- 1 cs vaníliás cukor
Csokimáz:
- 200 g étcsoki
- 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit botmixerrel krémessé keverjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd egyenként a tojásokat belekeverjük. A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a csipet sót és a cukros-tojásos keverékbe belekeverjük. Végül a tejet is beleöntjük és az egészet egy sima, kissé folyékony tésztává keverjük.
Kivajazott, lisztezett 20*36 cm-es tepsibe, a tészta felét egyenletesen belesimítjuk, majd egy spatula segítségével rákenjük a tésztára a tölteléket. A maradék tésztát pedig a töltelékre egyenletesen rásimítjuk.
Előmelegített sütőben, 200 fokon kb 25-30 percig sütjük. Ha megsült kivesszük hűlni.
A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával jól kikeverjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és azonnal a margarinos-cukros krémhez öntjük, majd jó alaposan összekeverjük. A kihűlt sütemény tetejére rákenjük.
Betesszük a hűtőbe, hogy a csokimáz megszilárduljon, majd tálalás előtt egyforma kockákra vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









