Csokoládés sütemény túrókrémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg rétesliszt
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 4 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 2,5 dl tej
  • csipet só

Töltelék:

  • 450 g tehéntúró
  • 2 tojás
  • 4 ek kristálycukor
  • fél citrom leve
  • 1 cs vaníliás cukor

Csokimáz:

  • 200 g étcsoki
  • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája

Elkészítése:

A töltelék hozzávalóit botmixerrel krémessé keverjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd egyenként a tojásokat belekeverjük. A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a csipet sót és a cukros-tojásos keverékbe belekeverjük. Végül a tejet is beleöntjük és az egészet egy sima, kissé folyékony tésztává keverjük.

Kivajazott, lisztezett 20*36 cm-es tepsibe, a tészta felét egyenletesen belesimítjuk, majd egy spatula segítségével rákenjük a tésztára a tölteléket. A maradék tésztát pedig a töltelékre egyenletesen rásimítjuk.

Előmelegített sütőben, 200 fokon kb 25-30 percig sütjük. Ha megsült kivesszük hűlni.

A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával jól kikeverjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és azonnal a margarinos-cukros krémhez öntjük, majd jó alaposan összekeverjük. A kihűlt sütemény tetejére rákenjük.

Betesszük a hűtőbe, hogy a csokimáz megszilárduljon, majd tálalás előtt egyforma kockákra vágjuk.