Csokoládés kávészelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg xilit vagy eritrit
- 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 evőkanál olaj
- csipet só
Csokikrémhez:
- 20 dkg étcsoki
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg vaj vagy margarin
Kávékrémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 13 dkg xilit vagy eritrit
- 10 dkg por xilit vagy eritrit
- 20 dkg vaj
- 1,5 dl lefőzött kávé
- 1 ek liszt
Sziruphoz:
- 1,5 dl lefőzött kávé
- 5 dkg xilit vagy eritrit
Elkészítése:
Piskóta:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 35*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket az édesítőszerrel és a sóval kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a sárgákat, óvatosan elkeverjük, majd az olajat és az átszitált lisztet fakanállal lassan, óvatosan beleforgatjuk.
A masszát a tepsibe simítjuk egyenletesen és kb 15 percig sütjük.
Ha megsült langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt, majd függőlegesen 3 egyenlő csíkra vágjuk.
Csokikrém:
A tejszínt egy lábasban felforrósítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a csokit meg a vajat és addig keverjük, amíg elolvadnak, majd teljesen kihűtjük.
Kávékrém:
A sárgákat elkeverjük 8 dkg édesítőszerrel, majd gőz felett addig főzzük, amíg már nem tudjuk az ujjunkat benne tartani (ez kb 60-70 fok). Ekkor levesszük a tűzről, hideg vízbe állítjuk az edényt és robotgéppel kihűlésig habosra keverjük. Ekkor hozzáadjuk a vajt és 10 dkg por xilitet és jól kihabosítjuk.
A lefőtt kávéhoz adjuk a maradék 5 dkg édesítőszert és a lisztet, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor robotgép segítségével a vajas krémhez adjuk és jól elkeverjük.
Összeállítás:
A sziruphoz a kávéban elkeverjük az édesítőszert és feloldjuk benne.
Az alsó lapot nem locsoljuk meg a sziruppal, rákenjük a csokikrém harmadát és a kávékrém harmadát. Ráhelyezzük a második lapot, ezt meglocsoljuk kávésziruppal, majd megkenjük a kétféle krémmel. Erre jön a 3. lap, ezt is sziruppal locsoljuk, majd jöhetnek a krémek. A maradék krémekkel ízlés szerint díszítjük, majd hűvös helyre tesszük dermedni.
Nagyon finom és nagyon laktató!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









