Csokoládés kávészelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg xilit vagy eritrit
- 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 evőkanál olaj
- csipet só
Csokikrémhez:
- 20 dkg étcsoki
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg vaj vagy margarin
Kávékrémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 13 dkg xilit vagy eritrit
- 10 dkg por xilit vagy eritrit
- 20 dkg vaj
- 1,5 dl lefőzött kávé
- 1 ek liszt
Sziruphoz:
- 1,5 dl lefőzött kávé
- 5 dkg xilit vagy eritrit
Elkészítése:
Piskóta:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 35*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket az édesítőszerrel és a sóval kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a sárgákat, óvatosan elkeverjük, majd az olajat és az átszitált lisztet fakanállal lassan, óvatosan beleforgatjuk.
A masszát a tepsibe simítjuk egyenletesen és kb 15 percig sütjük.
Ha megsült langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt, majd függőlegesen 3 egyenlő csíkra vágjuk.
Csokikrém:
A tejszínt egy lábasban felforrósítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a csokit meg a vajat és addig keverjük, amíg elolvadnak, majd teljesen kihűtjük.
Kávékrém:
A sárgákat elkeverjük 8 dkg édesítőszerrel, majd gőz felett addig főzzük, amíg már nem tudjuk az ujjunkat benne tartani (ez kb 60-70 fok). Ekkor levesszük a tűzről, hideg vízbe állítjuk az edényt és robotgéppel kihűlésig habosra keverjük. Ekkor hozzáadjuk a vajt és 10 dkg por xilitet és jól kihabosítjuk.
A lefőtt kávéhoz adjuk a maradék 5 dkg édesítőszert és a lisztet, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor robotgép segítségével a vajas krémhez adjuk és jól elkeverjük.
Összeállítás:
A sziruphoz a kávéban elkeverjük az édesítőszert és feloldjuk benne.
Az alsó lapot nem locsoljuk meg a sziruppal, rákenjük a csokikrém harmadát és a kávékrém harmadát. Ráhelyezzük a második lapot, ezt meglocsoljuk kávésziruppal, majd megkenjük a kétféle krémmel. Erre jön a 3. lap, ezt is sziruppal locsoljuk, majd jöhetnek a krémek. A maradék krémekkel ízlés szerint díszítjük, majd hűvös helyre tesszük dermedni.
Nagyon finom és nagyon laktató!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »