Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés kávészelet recept

Csokoládés kávészelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg xilit vagy eritrit
    • 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • 2 evőkanál olaj
    • csipet só

    Csokikrémhez:

    • 20 dkg étcsoki
    • 2 dl habtejszín
    • 5 dkg vaj vagy margarin

    Kávékrémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 13 dkg xilit vagy eritrit
    • 10 dkg por xilit vagy eritrit
    • 20 dkg vaj
    • 1,5 dl lefőzött kávé
    • 1 ek liszt

    Sziruphoz:

    • 1,5 dl lefőzött kávé
    • 5 dkg xilit vagy eritrit

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 35*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket az édesítőszerrel és a sóval kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a sárgákat, óvatosan elkeverjük, majd az olajat és az átszitált lisztet fakanállal lassan, óvatosan beleforgatjuk.

    A masszát a tepsibe simítjuk egyenletesen és kb 15 percig sütjük.

    Ha megsült langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt, majd függőlegesen 3 egyenlő csíkra vágjuk.

    Csokikrém:

    A tejszínt egy lábasban felforrósítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a csokit meg a vajat és addig keverjük, amíg elolvadnak, majd teljesen kihűtjük.

    Kávékrém:

    A sárgákat elkeverjük 8 dkg édesítőszerrel, majd gőz felett addig főzzük, amíg már nem tudjuk az ujjunkat benne tartani (ez kb 60-70 fok). Ekkor levesszük a tűzről, hideg vízbe állítjuk az edényt és robotgéppel kihűlésig habosra keverjük. Ekkor hozzáadjuk a vajt és 10 dkg por xilitet és jól kihabosítjuk.

    A lefőtt kávéhoz adjuk a maradék 5 dkg édesítőszert és a lisztet, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor robotgép segítségével a vajas krémhez adjuk és jól elkeverjük.

    Összeállítás:

    A sziruphoz a kávéban elkeverjük az édesítőszert és feloldjuk benne.

    Az alsó lapot nem locsoljuk meg a sziruppal, rákenjük a csokikrém harmadát és a kávékrém harmadát. Ráhelyezzük a második lapot, ezt meglocsoljuk kávésziruppal, majd megkenjük a kétféle krémmel. Erre jön a 3. lap, ezt is sziruppal locsoljuk, majd jöhetnek a krémek. A maradék krémekkel ízlés szerint díszítjük, majd hűvös helyre tesszük dermedni.

    Nagyon finom és nagyon laktató!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá