Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés-banános piskótatekercs recept

Csokoládés-banános piskótatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy nagy méretű gáztepsihez:
    Tészta:

    • 8 friss  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 csapott ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 8 csapott ek liszt
    • csipet só

    Töltelék:

    • vegyes gyümölcsíz
    • 3 banán

    Tetejére:

    • 15 dkg ét tortabevonó
    • 1 kk étolaj

    Elkészítése:

    Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 190 fokra.

    A tojásokat külön keverőtálakba szétválasztjuk.

    A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját és kanalanként óvatosan, könnyedén keverve a lisztet is.

    A masszát beleöntjük a tepsibe, spatulával elegyengetjük a tetejét és betesszük a forró, légkeveréses sütőben 25 perc elteltével, ha a tűpróba megfelelő, kivesszük a sütőből és a tepsiből is, majd egy steril konyharuhára téve lehúzzuk róla a sütőpapírt és lazán feltekerjük. Hagyjuk így legalább 15-20 percet.

    Ezután ha már visszahűlt, óvatosan kitekerjük, vastagon rákenjük a gyümölcsízt, a lehéjazott banánokat is az elejére helyezzük és vissza feltekerjük.

    Miután teljesen kihűlt, a csokoládét az étolajjal gőz felett felolvasztjuk és még forrón rákenjük a tekercsre.

    Díszítésként egy villával fatörzs mintát is csíkozhatunk rajta.

    Ha a csoki megszilárdult, szeletelhető.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá