Csokoládés-banános piskótatekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csokoládés-banános piskótatekercs

Hozzávalók egy nagy méretű gáztepsihez:
Tészta:

  • 8 friss tojás
  • 8 csapott ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 8 csapott ek liszt
  • csipet só

Töltelék:

  • vegyes gyümölcsíz
  • 3 banán

Tetejére:

  • 15 dkg ét tortabevonó
  • 1 kk étolaj

Elkészítése:

Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A tojásokat külön keverőtálakba szétválasztjuk.

A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját és kanalanként óvatosan, könnyedén keverve a lisztet is.

A masszát beleöntjük a tepsibe, spatulával elegyengetjük a tetejét és betesszük a forró, légkeveréses sütőben 25 perc elteltével, ha a tűpróba megfelelő, kivesszük a sütőből és a tepsiből is, majd egy steril konyharuhára téve lehúzzuk róla a sütőpapírt és lazán feltekerjük. Hagyjuk így legalább 15-20 percet.

Ezután ha már visszahűlt, óvatosan kitekerjük, vastagon rákenjük a gyümölcsízt, a lehéjazott banánokat is az elejére helyezzük és vissza feltekerjük.

Miután teljesen kihűlt, a csokoládét az étolajjal gőz felett felolvasztjuk és még forrón rákenjük a tekercsre.

Díszítésként egy villával fatörzs mintát is csíkozhatunk rajta.

Ha a csoki megszilárdult, szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp: