Csokoládékrémes piskótatekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva - 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- csipet só
Krém:
- 20 dkg vaj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 4 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A fehérjéket felverjük csipet sóval és a cukor felével kemény habbá, majd a sárgákat habosra keverjük a maradék cukorral.
A kikevert sárgákhoz hozzászitáljuk a lisztet, összekeverjük, majd a tojáshab negyedével felajzottjuk a tésztát és végül apránként beleforgatjuk a maradék tojásfehérje habot.
A tesit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Kb 12 percre után kivesszük, lehúzzuk a sütőpapírt és egy lisztezett konyharuhára tesszük és még melegen feltekerjük szorosan.
Elkészítjük a csokikrémet. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd belefogatjuk a kakaóport és simára keverjük az egészet.
A piskótát kitekerjük és megkenjük a csokoládé krémmel, ismét feltekerjük. Hideg helyen pihentetjük, hogy krém megdermedjen.
1,5 cm széles szeleteket vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









