Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládékrémes piskótatekercs recept

Csokoládékrémes piskótatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 5 evőkanál liszt
    • 5 evőkanál cukor
    • csipet só

    Krém:

    • 20 dkg vaj
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 4 evőkanál porcukor

    Elkészítése:

    A fehérjéket felverjük csipet sóval és a cukor felével kemény habbá, majd a sárgákat habosra keverjük a maradék cukorral.

    A kikevert sárgákhoz hozzászitáljuk a lisztet, összekeverjük, majd a tojáshab negyedével felajzottjuk a tésztát és végül apránként beleforgatjuk a maradék tojásfehérje habot.

    A tesit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.

    Kb 12 percre után kivesszük, lehúzzuk a sütőpapírt és egy lisztezett konyharuhára tesszük és még melegen feltekerjük szorosan.

    Elkészítjük a csokikrémet. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd belefogatjuk a kakaóport és simára keverjük az egészet.

    A piskótát kitekerjük és megkenjük a csokoládé krémmel, ismét feltekerjük. Hideg helyen pihentetjük, hogy krém megdermedjen.

    1,5 cm széles szeleteket vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá