Csokoládékrémes piskótatekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Piskóta:

  • 5 tojás szétválasztva
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • csipet só

Krém:

  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A fehérjéket felverjük csipet sóval és a cukor felével kemény habbá, majd a sárgákat habosra keverjük a maradék cukorral.

A kikevert sárgákhoz hozzászitáljuk a lisztet, összekeverjük, majd a tojáshab negyedével felajzottjuk a tésztát és végül apránként beleforgatjuk a maradék tojásfehérje habot.

A tesit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Kb 12 percre után kivesszük, lehúzzuk a sütőpapírt és egy lisztezett konyharuhára tesszük és még melegen feltekerjük szorosan.

Elkészítjük a csokikrémet. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd belefogatjuk a kakaóport és simára keverjük az egészet.

A piskótát kitekerjük és megkenjük a csokoládé krémmel, ismét feltekerjük. Hideg helyen pihentetjük, hogy krém megdermedjen.

1,5 cm széles szeleteket vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.