Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládé torta recept

Csokoládé torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 28 cm-es formához:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 7 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál holland kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 400 ml cukrászhab
    • 1 csomag habfixáló
    • 1 evőkanál holland kakaópor

    Máz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 evőkanál olaj

    Díszítés:

    • csokoládé reszelék
    • cukorvirág

    Elkészítése:

    A tojás fehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

    Ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a kakaóport.

    A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.

    A kisült piskótát kihűtjük, majd három lapra vágjuk.

    A cukrászhabot a habfixálóval felverjük, majd mikor már teljesen kemény a hab hozzádolgozzuk a kakaóport is.

    Az alsó piskóta lapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másodikat. Ezt is megkenjük és befedjük az utolsó lappal. A megtöltött tortát a megmaradt krémmel körbe vonjuk.

    A csokoládét az étolajjal sűrű kevergetés közepette vízgőz felett felolvasztjuk, majd mikor már langyosra hűlt, akkor a torta tetejére öntjük és elsimítjuk.

    A tortát csokoládé reszelékkel és cukorvirágokkal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá