Csokoládé torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csokoládé torta

Hozzávalók egy 28 cm-es formához:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 400 ml cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál holland kakaópor

Máz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Díszítés:

  • csokoládé reszelék
  • cukorvirág

Elkészítése:

A tojás fehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

Ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a kakaóport.

A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.

A kisült piskótát kihűtjük, majd három lapra vágjuk.

A cukrászhabot a habfixálóval felverjük, majd mikor már teljesen kemény a hab hozzádolgozzuk a kakaóport is.

Az alsó piskóta lapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másodikat. Ezt is megkenjük és befedjük az utolsó lappal. A megtöltött tortát a megmaradt krémmel körbe vonjuk.

A csokoládét az étolajjal sűrű kevergetés közepette vízgőz felett felolvasztjuk, majd mikor már langyosra hűlt, akkor a torta tetejére öntjük és elsimítjuk.

A tortát csokoládé reszelékkel és cukorvirágokkal díszítjük.