Hozzávalók egy 28 cm-es formához:
Tészta:
Krém:
Máz:
Díszítés:
Elkészítése:
A tojás fehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.
Ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a kakaóport.
A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.
A kisült piskótát kihűtjük, majd három lapra vágjuk.
A cukrászhabot a habfixálóval felverjük, majd mikor már teljesen kemény a hab hozzádolgozzuk a kakaóport is.
Az alsó piskóta lapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másodikat. Ezt is megkenjük és befedjük az utolsó lappal. A megtöltött tortát a megmaradt krémmel körbe vonjuk.
A csokoládét az étolajjal sűrű kevergetés közepette vízgőz felett felolvasztjuk, majd mikor már langyosra hűlt, akkor a torta tetejére öntjük és elsimítjuk.
A tortát csokoládé reszelékkel és cukorvirágokkal díszítjük.