Csokitojás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 170 g puha vaj
- 300 g kristálycukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 255 g búza finomliszt
- 3/4 tk sütőpor
- 3/4 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 100 g holland kakaópor
- 200 g víz (jéghideg)
- 2 ek tejföl
Összeállításhoz:
- kb 30-40 dkg meggy vagy másmilyen savanykás ízű lekvár
Díszítéshez:
- 30-40 dkg étcsoki
- 5-10 dkg fehércsoki
Elkészítése:
Egy kb 20*25 cm-es vagy kicsit nagyobb tepsit, sütőtálat sütőpapírral kibélelünk.
A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport összekeverjük és a vízzel felváltva a vajas keverékhez dolgozzuk több részletben, majd végül a tejfölt is beledolgozzuk.
A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A megsült tésztát kihűtjük, majd kézzel összemorzsoljuk. Annyi lekvárt adunk hozzá, hogy ne legyen száraz a keverék és könnyen formázható legyen.
A masszából kézzel vagy egy tojás formával (amibe vágunk egy kis darab folpackot, mert azzal könnyebb lesz kiszedni a formából) tojásokat formázunk.
A kész tojásokat tálcára tesszük és kb 1 órára betesszük a hűtőbe.
Az étcsokit felolvasztjuk, majd vagy belemártjuk a tojásokat, vagy a tojásokat rácsra téve leöntjük vele. Megvárjuk amíg a csoki megdermed, majd olvasztott fehércsokival díszítjük ízlés szerint.