Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokitojás recept

Csokitojás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 170 g puha vaj
    • 300 g kristálycukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 255 g búza finomliszt
    • 3/4 tk sütőpor
    • 3/4 tk szódabikarbóna
    • csipet só
    • 100 g holland kakaópor
    • 200 g víz (jéghideg)
    • 2 ek tejföl

    Összeállításhoz:

    • kb 30-40 dkg meggy vagy másmilyen savanykás ízű lekvár

    Díszítéshez:

    • 30-40 dkg étcsoki
    • 5-10 dkg fehércsoki

    Elkészítése:

    Egy kb 20*25 cm-es vagy kicsit nagyobb tepsit, sütőtálat sütőpapírral kibélelünk.

    A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat.

    A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport összekeverjük és a vízzel felváltva a vajas keverékhez dolgozzuk több részletben, majd végül a tejfölt is beledolgozzuk.

    A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A megsült tésztát kihűtjük, majd kézzel összemorzsoljuk. Annyi lekvárt adunk hozzá, hogy ne legyen száraz a keverék és könnyen formázható legyen.

    A masszából kézzel vagy egy tojás formával (amibe vágunk egy kis darab folpackot, mert azzal könnyebb lesz kiszedni a formából) tojásokat formázunk.

    A kész tojásokat tálcára tesszük és kb 1 órára betesszük a hűtőbe.

    Az étcsokit felolvasztjuk, majd vagy belemártjuk a tojásokat, vagy a tojásokat rácsra téve leöntjük vele. Megvárjuk amíg a csoki megdermed, majd olvasztott fehércsokival díszítjük ízlés szerint.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá