Csokis-vaníliás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg puha margarin
- 20 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
- csipet só
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 8 csapott ek kristálycukor
- 5 dl tej
- 400 g tejföl
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk rum aroma
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A pudingokat külön-külön csomómentesre keverjük, majd megfőzzük 2,5-2,5 dl tejben. Még forrón hozzákeverjük a tejfölt fele-fele arányban.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk a cukorral és a tejfölös pudinghoz forgatjuk, ezt is elfelezve. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab. A csokis tölteléket rumaromával ízesítjük, a vaníliásat pedig vaníliás cukorral.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tésztához elkeverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat is és a sütőporral elkevert lisztet. Tejföllel lazítjuk, majd kézzel egynemű tésztát gyúrunk. A tészta könnyen formázható lesz, de ha túl lágynak érezzük, még pici lisztet dolgozhatunk bele, vagy ha kemény, akkor tejfölt adjunk hozzá.
A tésztát két részre osztjuk úgy, hogy az egyik fele kicsit nagyobb legyen mint a másik (kb. 60-40% arányban). A nagyobbik tésztacipót a sütőpapíron kinyújtjuk egy nyújtófa segítségével a tepsi méretére (35 x 35 cm), majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre kanalazzuk a tölteléket felváltva, sakktábla szerűen.
A kisebbik tésztacipót is kinyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel tésztacsíkokat vágunk, amit rácsosan a töltelékre rakosgatunk.
170 fokon kb. 40 percig sütjük.
Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le sütőpapírral. Lehet, hogy a pudingos rész egy kicsit még remegős amikor kivesszük a sütőből, de ahogy hűl, úgy fog szilárdulni.
Ha teljesen kihűlt, porcukorral meghintjük és tetszőleges formára szeleteljük.
Langyosan is, és jól behűtve is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »