Csokis-vaníliás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg puha margarin
- 20 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
- csipet só
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 8 csapott ek kristálycukor
- 5 dl tej
- 400 g tejföl
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk rum aroma
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A pudingokat külön-külön csomómentesre keverjük, majd megfőzzük 2,5-2,5 dl tejben. Még forrón hozzákeverjük a tejfölt fele-fele arányban.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk a cukorral és a tejfölös pudinghoz forgatjuk, ezt is elfelezve. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab. A csokis tölteléket rumaromával ízesítjük, a vaníliásat pedig vaníliás cukorral.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tésztához elkeverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat is és a sütőporral elkevert lisztet. Tejföllel lazítjuk, majd kézzel egynemű tésztát gyúrunk. A tészta könnyen formázható lesz, de ha túl lágynak érezzük, még pici lisztet dolgozhatunk bele, vagy ha kemény, akkor tejfölt adjunk hozzá.
A tésztát két részre osztjuk úgy, hogy az egyik fele kicsit nagyobb legyen mint a másik (kb. 60-40% arányban). A nagyobbik tésztacipót a sütőpapíron kinyújtjuk egy nyújtófa segítségével a tepsi méretére (35 x 35 cm), majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre kanalazzuk a tölteléket felváltva, sakktábla szerűen.
A kisebbik tésztacipót is kinyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel tésztacsíkokat vágunk, amit rácsosan a töltelékre rakosgatunk.
170 fokon kb. 40 percig sütjük.
Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le sütőpapírral. Lehet, hogy a pudingos rész egy kicsit még remegős amikor kivesszük a sütőből, de ahogy hűl, úgy fog szilárdulni.
Ha teljesen kihűlt, porcukorral meghintjük és tetszőleges formára szeleteljük.
Langyosan is, és jól behűtve is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »