Csokis-vaníliás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg puha margarin
- 20 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
- csipet só
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 8 csapott ek kristálycukor
- 5 dl tej
- 400 g tejföl
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk rum aroma
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A pudingokat külön-külön csomómentesre keverjük, majd megfőzzük 2,5-2,5 dl tejben. Még forrón hozzákeverjük a tejfölt fele-fele arányban.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk a cukorral és a tejfölös pudinghoz forgatjuk, ezt is elfelezve. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab. A csokis tölteléket rumaromával ízesítjük, a vaníliásat pedig vaníliás cukorral.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tésztához elkeverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat is és a sütőporral elkevert lisztet. Tejföllel lazítjuk, majd kézzel egynemű tésztát gyúrunk. A tészta könnyen formázható lesz, de ha túl lágynak érezzük, még pici lisztet dolgozhatunk bele, vagy ha kemény, akkor tejfölt adjunk hozzá.
A tésztát két részre osztjuk úgy, hogy az egyik fele kicsit nagyobb legyen mint a másik (kb. 60-40% arányban). A nagyobbik tésztacipót a sütőpapíron kinyújtjuk egy nyújtófa segítségével a tepsi méretére (35 x 35 cm), majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre kanalazzuk a tölteléket felváltva, sakktábla szerűen.
A kisebbik tésztacipót is kinyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel tésztacsíkokat vágunk, amit rácsosan a töltelékre rakosgatunk.
170 fokon kb. 40 percig sütjük.
Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le sütőpapírral. Lehet, hogy a pudingos rész egy kicsit még remegős amikor kivesszük a sütőből, de ahogy hűl, úgy fog szilárdulni.
Ha teljesen kihűlt, porcukorral meghintjük és tetszőleges formára szeleteljük.
Langyosan is, és jól behűtve is finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »