Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis vaníliakocka recept

Csokis vaníliakocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 evőkanál kristály cukor
    • 10 evőkanál liszt
    • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 4 evőkanál hideg víz
    • 1 csomag sütőpor

    Hozzávalók a krémhez:

    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 6 evőkanál cukor
    • 3 tasak vaníliás cukor
    • 4 dl habtejszín
    • 4 tasak habfix

    A tetejére:

    • 2 dl habtejszín
    • 5 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és 30-35 perc alatt, 24*36 cm-es tepsiben,  180 fokon készre sütjük.

    A pudingot a megszokott módon elkészítjük, csak kevesebb tejet használunk. Közben felverjük a habot és belekeverjük a habfixet, majd a vaníliás cukrot. A kihűtött pudinggal jól összedolgozzuk.

    Mikor a piskóta megsült hagyjuk kihűlni és megkenjük a krémmel. Közben felverjük a habot és elsimítjuk a tetején, majd rászórjuk a csokoládéreszeléket. Két órára hűtőbe rakjuk és szeletelhetjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá