Csokis vaníliakocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

  • 8 tojás
  • 10 evőkanál kristály cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 4 tasak habfix

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és 30-35 perc alatt, 24*36 cm-es tepsiben,  180 fokon készre sütjük.

A pudingot a megszokott módon elkészítjük, csak kevesebb tejet használunk. Közben felverjük a habot és belekeverjük a habfixet, majd a vaníliás cukrot. A kihűtött pudinggal jól összedolgozzuk.

Mikor a piskóta megsült hagyjuk kihűlni és megkenjük a krémmel. Közben felverjük a habot és elsimítjuk a tetején, majd rászórjuk a csokoládéreszeléket. Két órára hűtőbe rakjuk és szeletelhetjük.