Kókuszos csoda Eta módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Sárga lap:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 14 dkg porcukor
- 6 g sütőpor
- 2 ek víz
Kakaós lap:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 14 dkg porcukor
- 6 g sütőpor
- 2 ek víz
- 1 ek olaj
Csokis töltelék:
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg kristálycukor
- 2 cs vínliás cukor
- 20 dkg étcsokoládé
- 5 dkg kakaópor
30 dkg teavaj - 20 dkg jó minőségű margarin (de lehet csak teavajjal is készíteni!)
Kókuszos töltelék:
- 5 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 30 dkg kókuszreszelék
- 3 ek liszt
- 18 dkg teavaj
Tetejére:
- olvasztott csoki
- kevés csokikrém
- sárga drazsé
Elkészítése:
Sárga lap:
A tojások sárgáját a vízzel és porcukorral jól kihabosítjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákhoz szitáljuk a lisztet és a sütőport, majd a habot óvatosan, figyelve arra, hogy ne törjük össze, beleforgatjuk.
Egy magas falú gáztepsit (kb 32*32 cm) sütőpapírral bélelünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 percig sütjük (tűpróba!).
Kakaós lap:
Úgy készül, mint a sárga, csak a liszt egy részét kakaóporral helyettesítjük és kerül még be 1 ek olaj is. Az olajat akkor adjuk hozzá, amikor kihabosítottuk a sárgákat a cukorral és a vízzel.
Ugyanakkora tepsiben (vagy ugyanabban a tepsiben) sütjük, mint a sárga lapot.
Csokis krém:
Előveszünk egy edényt, amibe kb 3 ujjnyi vizet teszünk. Előveszünk egy tálat, ami ráfér a vizes edényre. Az üres edénybe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat és haverővel szétkeverjük.
Az edényben lévő vizet felforraljuk, majd rátesszük a tálat és kb 8 percig keverjük (akkor jó, ha belenyúlva már meleg a keverék, kicsit csípi a meleg az ujjad). Ekkor a lángot takarékra visszavesszük, hogy a csoki ne égjen rá a tálra. Ekkor adjuk a tojásos keverékhez a csokit és kevergetjük addig, amíg a csoki el nem olvad teljesen.
Ha a csoki elolvadt, akkor adjuk hozzá a kakaóport, jól elkeverjük és a krém szépen besűrűsödik. Ekkor levesszük a tálat az edényről és a krémet teljesen kihűtjük.
A margarint és a teavajat alaposan kihabosítjuk kézi habverővel, majd a kihűlt krémhez adjuk kis adagokban és jól elkeverjük.
Kókuszos krém:
A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűrzől, hozzáadjuk a lisztet, cukrokat, kókuszreszeléket, vajat és alaposan, csomómentesre keverjük, majd ezt is kihűtjük.
Összeállítás:
Alulra kerül a kakaós lap, erre jön a csokis krém fele (keveset tegyünk félre a díszítéshez), majd a kókuzos krémet elsimítjuk a csokison. A sárga lapra rákenjük a maradék csokis krémet, majd a krém oldalával lefelé ráborítjuk a kókuszos részre.
A süti tetejét csokimázzal vonhatjuk be, vagy csak sima olvasztott csokival.
Ha megdermedt a máz, akkor ízlés szerint díszítjük a megmaradt krémmel, esetleg cukorkákkal, majd szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »