Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Háromszoros élvezet recept

Háromszoros élvezet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg kristálycukor
    • 15 dkg darált dió
    • 6 dkg finomliszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1/2 cs sütőpor

    A krémhez és közé:

    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg kristálycukor
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 6 dl tej
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1/2 fiola rumaroma
    • 18 db csokis bevonatú keksz (háztartási keksz is jó)

    A tetejére:

    • reszelt csokoládé

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet, diót, sütőport összekeverjük és hozzákeverjük a cukros tojásfehérje habhoz. Egy 22*34 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral és a tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

    A tojás sárgákat a cukorral, tejjel elkeverjük és sűrűre felfőzzük, majd a krémet ketté vesszük. Az egyik felébe keverjük a vaj felét még melegen, a másik felébe a maradék vajat, olvasztott csokit és a rumaromát. Mindkét krémet jól kikeverjük.

    A kihűlt tésztára kenjük a sárga krémet, kirakjuk a keksszel, a csokis része kerüljön alulra, majd rá a csokoládés krém. Hűtőbe tesszük 1 napra vagy egy éjszakára, hogy a keksz átpuhuljon. Csokireszelékkel vagy más módon díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá