Háromszoros élvezet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió
  • 6 dkg finomliszt
  • 6 tojásfehérje
  • 1/2 cs sütőpor

A krémhez és közé:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 dl tej
  • 6 tojás sárgája
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1/2 fiola rumaroma
  • 18 db csokis bevonatú keksz (háztartási keksz is jó)

A tetejére:

  • reszelt csokoládé

Elkészítése:

A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet, diót, sütőport összekeverjük és hozzákeverjük a cukros tojásfehérje habhoz. Egy 22*34 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral és a tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A tojás sárgákat a cukorral, tejjel elkeverjük és sűrűre felfőzzük, majd a krémet ketté vesszük. Az egyik felébe keverjük a vaj felét még melegen, a másik felébe a maradék vajat, olvasztott csokit és a rumaromát. Mindkét krémet jól kikeverjük.

A kihűlt tésztára kenjük a sárga krémet, kirakjuk a keksszel, a csokis része kerüljön alulra, majd rá a csokoládés krém. Hűtőbe tesszük 1 napra vagy egy éjszakára, hogy a keksz átpuhuljon. Csokireszelékkel vagy más módon díszítjük.