Csokis-rumos krémes süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kakaós laphoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 ek rum
- 1 tk sütőpor
A tortadarás lapokhoz:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg tortadara
- 0,5 csomag sütőpor
A krémhez:
- 6 dl tej
- 3 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg csokoládé
- 30 ml rumaroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé + 1 ek étolaj
- 5 dk fehér csokoládé + 1 tk étolaj
Elkészítése:
A kakaós piskóta készítése:
A tojásokat a cukrokkal és a rummal habosra keverjük. (10 perc géppel)
A sütőport, a kakaóport és a lisztet összekeverjük, és a tojásos masszához keverjük egy fakanállal. 24×39 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon, kb. 20 perc alatt.
A tortadarás lapok készítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is, végül a tortadarát. Két részre osztjuk a masszát, és külön-külön megsütjük egy 24×39 cm-es tepsiben.
Krém készítése:
A tejet a liszttel, a kakaóporral, a cukrokkal csomómentesre keverjük. Felfőzzük, a csokoládét darabokra törve hozzákeverjük.
Addig főzzük, míg jól besűrűsödik, majd kihűtjük.
A kihabosított margarinnal jól összekeverjük, rumaromával ízesítjük. A lapokat betöltjük a krémmel, a tetejét pedig olvasztott csokoládéval bevonjuk. Ehhez a fehér csokoládét 1 tk olajjal, a kakaós csokoládét pedig 1 ek olajjal mikróban felolvasztjuk. Először a kakaós csokival vonjuk be, majd csíkokban felvisszük rá a fehér csokoládét. Egy fogpiszkálóval a fehéret a barna csokoládéba húzogatjuk.
Nagyon finom sütemény lett a végeredmény.