Csokis-rumos krémes süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csokis-rumos krémes süti

Hozzávalók:

Kakaós laphoz:

  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek rum
  • 1 tk sütőpor

A tortadarás lapokhoz:

  • 5 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg tortadara
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 30 ml rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj

A mázhoz:

  • 10 dkg csokoládé + 1 ek étolaj
  • 5 dk fehér csokoládé + 1 tk étolaj

Elkészítése:

A kakaós piskóta készítése:

A tojásokat a cukrokkal és a rummal habosra keverjük. (10 perc géppel)

A sütőport, a kakaóport és a lisztet összekeverjük, és a tojásos masszához keverjük egy fakanállal. 24×39 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon, kb. 20 perc alatt.

A tortadarás lapok készítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is, végül a tortadarát. Két részre osztjuk a masszát, és külön-külön megsütjük egy 24×39 cm-es tepsiben.

Krém készítése:

A tejet a liszttel, a kakaóporral, a cukrokkal csomómentesre keverjük. Felfőzzük, a csokoládét darabokra törve hozzákeverjük.
Addig főzzük, míg jól besűrűsödik, majd kihűtjük.

A kihabosított margarinnal jól összekeverjük, rumaromával ízesítjük. A lapokat betöltjük a krémmel, a tetejét pedig olvasztott csokoládéval bevonjuk. Ehhez a fehér csokoládét 1 tk olajjal, a kakaós csokoládét pedig 1 ek olajjal mikróban felolvasztjuk. Először a kakaós csokival vonjuk be, majd csíkokban felvisszük rá a fehér csokoládét. Egy fogpiszkálóval a fehéret a barna csokoládéba húzogatjuk.

Nagyon finom sütemény lett a végeredmény.