Hozzávalók:
Kakaós laphoz:
A tortadarás lapokhoz:
A krémhez:
A mázhoz:
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal és a rummal habosra keverjük. (10 perc géppel)
A sütőport, a kakaóport és a lisztet összekeverjük, és a tojásos masszához keverjük egy fakanállal. 24×39 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon, kb. 20 perc alatt.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is, végül a tortadarát. Két részre osztjuk a masszát, és külön-külön megsütjük egy 24×39 cm-es tepsiben.
A tejet a liszttel, a kakaóporral, a cukrokkal csomómentesre keverjük. Felfőzzük, a csokoládét darabokra törve hozzákeverjük.
Addig főzzük, míg jól besűrűsödik, majd kihűtjük.
A kihabosított margarinnal jól összekeverjük, rumaromával ízesítjük. A lapokat betöltjük a krémmel, a tetejét pedig olvasztott csokoládéval bevonjuk. Ehhez a fehér csokoládét 1 tk olajjal, a kakaós csokoládét pedig 1 ek olajjal mikróban felolvasztjuk. Először a kakaós csokival vonjuk be, majd csíkokban felvisszük rá a fehér csokoládét. Egy fogpiszkálóval a fehéret a barna csokoládéba húzogatjuk.
Nagyon finom sütemény lett a végeredmény.