Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis madártejszelet recept

Csokis madártejszelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A krémhez:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál keserű kakaópor
    • 6 púpozott ek liszt
    • 6 dl tej
    • 25 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor

    A tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor

    A tetejére:

    • 4 dl tejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Először a krémet készítettem el. A tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem.

    Hozzáadtam a lisztet és a kakaóport, majd lassan a tejet is belekevertem.

    Kis lángon felfőztem, besűrítettem, majd hagytam teljesen kihűlni. A vajat habosra kevertem a porcukorral, hozzákevertem a kihűlt krémet is.

    A tésztához keményre vertem a tojásfehérjéket, a vége felé hozzádolgoztam a kétféle cukrot is. Rászitáltam a sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal óvatosan beleforgattam.

    A kész masszát sütőpapírral bélelt 32 x 24 cm-es tepsibe simítottam, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem.

    Amikor a tészta kihűlt, rákentem a csokis krémet, és hűtőbe tettem, néhány órát hagytam dermedni, felszeleteltem, majd a vaníliás cukorral keményre vert tejszínhabbal díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá