Hozzávalók:
A krémhez:
A tésztához:
A tetejére:
Elkészítése:
Először a krémet készítettem el. A tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem.
Hozzáadtam a lisztet és a kakaóport, majd lassan a tejet is belekevertem.
Kis lángon felfőztem, besűrítettem, majd hagytam teljesen kihűlni. A vajat habosra kevertem a porcukorral, hozzákevertem a kihűlt krémet is.
A tésztához keményre vertem a tojásfehérjéket, a vége felé hozzádolgoztam a kétféle cukrot is. Rászitáltam a sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal óvatosan beleforgattam.
A kész masszát sütőpapírral bélelt 32 x 24 cm-es tepsibe simítottam, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem.
Amikor a tészta kihűlt, rákentem a csokis krémet, és hűtőbe tettem, néhány órát hagytam dermedni, felszeleteltem, majd a vaníliás cukorral keményre vert tejszínhabbal díszítettem.