Csokis gesztenyés recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 8 dkg finomliszt
- 1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
Töltelékhez:
- Kevés ribizlilekvár
Krémhez:
- 250 ml hideg habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 tasak habfixáló
Ezenkívül:
- 5 dkg gesztenye massza
- 3 evőkanál porcukor
- 2 teáskanál rumaroma
- 5 dkg tortabevonó csokoládé
Előkészítés:
A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük.
A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, és jól elkeverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük 180 fokon.
Tipp:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc
A megsült tésztát porcukorral meghintett munkalapra borítjuk. A tésztát hosszában ketté vágjuk. A tészta egyik felét a lekvárral megkenjük, a másik felét ráfektetjük.
A krémhez a tejszínt a porcukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A gesztenyemasszát a porcukorral és a rum aromával jól elkeverjük, majd egyenletesen a krémre reszeljük. Előzőleg tegyük egy rövid időre a fagyasztóba,könnyebben tudjuk reszelni! Ízlés szerint megolvasztott tortabevonóval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »