Csokis gesztenyés recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 8 dkg finomliszt
- 1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
Töltelékhez:
- Kevés ribizlilekvár
Krémhez:
- 250 ml hideg habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 tasak habfixáló
Ezenkívül:
- 5 dkg gesztenye massza
- 3 evőkanál porcukor
- 2 teáskanál rumaroma
- 5 dkg tortabevonó csokoládé
Előkészítés:
A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük.
A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, és jól elkeverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük 180 fokon.
Tipp:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc
A megsült tésztát porcukorral meghintett munkalapra borítjuk. A tésztát hosszában ketté vágjuk. A tészta egyik felét a lekvárral megkenjük, a másik felét ráfektetjük.
A krémhez a tejszínt a porcukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A gesztenyemasszát a porcukorral és a rum aromával jól elkeverjük, majd egyenletesen a krémre reszeljük. Előzőleg tegyük egy rövid időre a fagyasztóba,könnyebben tudjuk reszelni! Ízlés szerint megolvasztott tortabevonóval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »