Csokis gesztenyés recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 8 dkg finomliszt
- 1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
Töltelékhez:
- Kevés ribizlilekvár
Krémhez:
- 250 ml hideg habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 tasak habfixáló
Ezenkívül:
- 5 dkg gesztenye massza
- 3 evőkanál porcukor
- 2 teáskanál rumaroma
- 5 dkg tortabevonó csokoládé
Előkészítés:
A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük.
A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, és jól elkeverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük 180 fokon.
Tipp:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc
A megsült tésztát porcukorral meghintett munkalapra borítjuk. A tésztát hosszában ketté vágjuk. A tészta egyik felét a lekvárral megkenjük, a másik felét ráfektetjük.
A krémhez a tejszínt a porcukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A gesztenyemasszát a porcukorral és a rum aromával jól elkeverjük, majd egyenletesen a krémre reszeljük. Előzőleg tegyük egy rövid időre a fagyasztóba,könnyebben tudjuk reszelni! Ízlés szerint megolvasztott tortabevonóval díszítjük.