Csokis francia krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 tasak krémes krémpor
- 1 csomag (50 dkg) leveles tészta
- 8 dl tej
- 2,5 dl habtejszín
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek vaj
- fél kk rumaroma (elhagyható)
Elkészítése:
A tésztát kétfelé vágjuk, mindegyik lapot kinyújtjuk tepsi méretűre, vagy az én esetemben 2 db picit nagyobb kört vágunk/szabunk ki, amekkora a tortasütőnk (a sütés miatt kisebb lesz a tészta).
Egyenként, mindkét lapot villával szurkáljuk meg és előmelegített sütőben, sütőpapírral borított tepsi hátán kb 10-15 perc alatt 190 fokon süssük meg. Hagyjuk kihűlni.
A krémport a hideg tejjel keverjük össze és géppel alaposan dolgozzuk ki, amíg el nem éri a kívánt állagot.
A jól behűtött habrejszínt szintén gépi habverővel készítsük el, amíg masszív habot nem kapunk.
A csokimázhoz a csokit tördeljük össze, tegyük hozzá a vajat és mikróban, vagy gőz fölött olvasszuk fel és alaposan keverjük össze. Aki szereti, tehet bele egy nagyon minimális, kb fél kávéskanálnyi rumaromát.
Az egyik lapot kenjük meg a csokival és miután kicsit megdermedt, vágjuk fel a lapot annyi részre, amennyi szelet tortát szeretnénk.
A “sima” kihűlt leveles tésztát rakjuk tálcára, tegyük rá a tortaforma oldalát. Öntsük bele a krémes krémjét, simítsuk el, majd a hab következik, szintén simítsuk el, legvégül pedig az előre felszeletelt csokimázas második leveles tésztát.
Ezután már csak azt kell kibírni, hogy ne essünk neki, hiszen csak másnapra fog a tészta kicsit megpuhulni
Jó sütizést mindenkinek!