Csokis francia krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 tasak krémes krémpor
- 1 csomag (50 dkg) leveles tészta
- 8 dl tej
- 2,5 dl habtejszín
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek vaj
- fél kk rumaroma (elhagyható)
Elkészítése:
A tésztát kétfelé vágjuk, mindegyik lapot kinyújtjuk tepsi méretűre, vagy az én esetemben 2 db picit nagyobb kört vágunk/szabunk ki, amekkora a tortasütőnk (a sütés miatt kisebb lesz a tészta).
Egyenként, mindkét lapot villával szurkáljuk meg és előmelegített sütőben, sütőpapírral borított tepsi hátán kb 10-15 perc alatt 190 fokon süssük meg. Hagyjuk kihűlni.
A krémport a hideg tejjel keverjük össze és géppel alaposan dolgozzuk ki, amíg el nem éri a kívánt állagot.
A jól behűtött habrejszínt szintén gépi habverővel készítsük el, amíg masszív habot nem kapunk.
A csokimázhoz a csokit tördeljük össze, tegyük hozzá a vajat és mikróban, vagy gőz fölött olvasszuk fel és alaposan keverjük össze. Aki szereti, tehet bele egy nagyon minimális, kb fél kávéskanálnyi rumaromát.
Az egyik lapot kenjük meg a csokival és miután kicsit megdermedt, vágjuk fel a lapot annyi részre, amennyi szelet tortát szeretnénk.
A “sima” kihűlt leveles tésztát rakjuk tálcára, tegyük rá a tortaforma oldalát. Öntsük bele a krémes krémjét, simítsuk el, majd a hab következik, szintén simítsuk el, legvégül pedig az előre felszeletelt csokimázas második leveles tésztát.
Ezután már csak azt kell kibírni, hogy ne essünk neki, hiszen csak másnapra fog a tészta kicsit megpuhulni
Jó sütizést mindenkinek!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »