Csokis francia krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 tasak krémes krémpor
  • 1 csomag (50 dkg) leveles tészta
  • 8 dl tej
  • 2,5 dl habtejszín
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek vaj
  • fél kk rumaroma (elhagyható)

Elkészítése:

A tésztát kétfelé vágjuk, mindegyik lapot kinyújtjuk tepsi méretűre, vagy az én esetemben 2 db picit nagyobb kört vágunk/szabunk ki, amekkora a tortasütőnk (a sütés miatt kisebb lesz a tészta).

Egyenként, mindkét lapot villával szurkáljuk meg és előmelegített sütőben, sütőpapírral borított tepsi hátán kb 10-15 perc alatt 190 fokon süssük meg. Hagyjuk kihűlni.

A krémport a hideg tejjel keverjük össze és géppel alaposan dolgozzuk ki, amíg el nem éri a kívánt állagot.

A jól behűtött habrejszínt szintén gépi habverővel készítsük el, amíg masszív habot nem kapunk.

A csokimázhoz a csokit tördeljük össze, tegyük hozzá a vajat és mikróban, vagy gőz fölött olvasszuk fel és alaposan keverjük össze. Aki szereti, tehet bele egy nagyon minimális, kb fél kávéskanálnyi rumaromát.

Az egyik lapot kenjük meg a csokival és miután kicsit megdermedt, vágjuk fel a lapot annyi részre, amennyi szelet tortát szeretnénk.

A “sima” kihűlt leveles tésztát rakjuk tálcára, tegyük rá a tortaforma oldalát. Öntsük bele a krémes krémjét, simítsuk el, majd a hab következik, szintén simítsuk el, legvégül pedig az előre felszeletelt csokimázas második leveles tésztát.

Ezután már csak azt kell kibírni, hogy ne essünk neki, hiszen csak másnapra fog a tészta kicsit megpuhulni

Jó sütizést mindenkinek!