Csokis-diós álom recept

Hozzávalók:
Linzer:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1-2 evőkanál tejföl
Dióhab:
- 40 dkg dió (darált)
- 30 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 cs vaníliás cukor
- citromhéj
- 1 ek baracklekvár
Csokikrém:
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg étcsoki
- 3 dkg holland kakaópor
- 20 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- krém közé meggylekvár
Elkészítése:
A linzerhez a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal, majd tojássárgával és tejföllel tésztát gyúrunk az egészből. 4-5 mm vastagra nyújtjuk és 6 cm átmérőjű formával kiszaggatjuk.
180 fokon 10-12 percig sütjük.
Külön sütjük ki a dióhabot. A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk apránként a vaniliás porcukrot, majd a citromhéjat és lekvárt. Végül a darált diót keverjük bele.
Nyomózsákba töltjük és kb 5 cm átmérőjű kúpokat nyomunk ki a papírral bélelt tepsibe belőle (5 cm átmérőjű poharat vízzel spricceltem, majd a papírra fordítva “nyomot” hagytam azon. Kirajzoltam a hab helyét ezzel)
180 fokon 12 percig sütjük. Ha színződik a teteje kivehetjük.
A krémhez egy tálba mérjük a darabolt csokit és a kakaót. Gőz fölött kell a tojást főzni, ezért külön erre a célra tálba tesszük az egész tojásokat és cukrot, majd gőz fölött majdnem puding állagúra “gőzöljük” folyamatos keverés mellett. Még forrón a csokis-kakaós keverékre öntjük és pár percig így hagytam. A margarint a porcukorral jól kihabosítjuk és apránként hozzáadjuk a csokis-tojásos keverékhez és folyamatosan keverjük közben a robotgéppel.
A linzerre nyomózsákkal koszorút készítünk a krémből kb 1 cm szélesen. A közepét hagyjuk üresen, abba a krém magasságáig lekvárt töltünk. Ráillesztjük a diós habot. Várunk kb fél órát, majd a tetejét megfogva csokimázba mártjuk (a tál oldalán végighúztam a linzer alját, így eltávolítva róla a felesleget) egészen a krém tetejéig, tehát csak a dióhab maradt kinn. Rácsra tesszük míg lecsöpög és megköt a csoki.
Macerásnak tűnik kicsit a süti, de a végeredmény megéri a fáradtságot. 40 db lett belőle, a csokikrémből maradt bőven, de 4-5 napig eláll és szinte bármilyen süteménybe felhasználható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »