Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-banános tekercs recept

Csokis-banános tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg porcukor
    • 4 dkg kakaópor
    • 1 púpozott evőkanál finomliszt
    • fél kk sütőpor

    Krémhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 púpozott evőkanál kakaópor
    • 2 banán

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet, majd végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon 20-30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).

    A tetejét enyhén meglisztezzük, a sütőpapírnál megemelve a tepsiben megfordítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, és ennek segítségével feltekerjük a tésztát még melegen. Így hűtjük ki.

    A krémhez a tojást a pudingporral és a tejjel simára keverjük és vízgőz felett sűrűre főzzük. Hadjuk kihűlni, közben néha megkeverjük.

    A puha margarint először magában, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük simára. Apránként a kihűlt, kikevert, főzött krémhez adjuk. Ezután elfelezzük és az egyik felét a kakaóval barnára színezzük.

    A tésztát kitekerjük a papírból és először a vaníliás krémmel megkenjük, majd rásimítjuk a kakaós krémet. A meghámozott banánokat hosszában rárakjuk a krémre és szorosan feltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk és 2-3 órán át hűtőszekrényben dermesztjük.

    Ha már megdermedt, kicsomagoljuk és bevonjuk csokimázzal a margarinnal összeolvasztott csokival.

    Amikor a máz megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá