Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet, majd végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon 20-30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).
A tetejét enyhén meglisztezzük, a sütőpapírnál megemelve a tepsiben megfordítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, és ennek segítségével feltekerjük a tésztát még melegen. Így hűtjük ki.
A krémhez a tojást a pudingporral és a tejjel simára keverjük és vízgőz felett sűrűre főzzük. Hadjuk kihűlni, közben néha megkeverjük.
A puha margarint először magában, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük simára. Apránként a kihűlt, kikevert, főzött krémhez adjuk. Ezután elfelezzük és az egyik felét a kakaóval barnára színezzük.
A tésztát kitekerjük a papírból és először a vaníliás krémmel megkenjük, majd rásimítjuk a kakaós krémet. A meghámozott banánokat hosszában rárakjuk a krémre és szorosan feltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk és 2-3 órán át hűtőszekrényben dermesztjük.
Ha már megdermedt, kicsomagoljuk és bevonjuk csokimázzal a margarinnal összeolvasztott csokival.
Amikor a máz megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.