Csokis-banános tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csokis-banános tekercs

Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • fél kk sütőpor

Krémhez:

  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpozott evőkanál kakaópor
  • 2 banán

Tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet, majd végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon 20-30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).

A tetejét enyhén meglisztezzük, a sütőpapírnál megemelve a tepsiben megfordítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, és ennek segítségével feltekerjük a tésztát még melegen. Így hűtjük ki.

A krémhez a tojást a pudingporral és a tejjel simára keverjük és vízgőz felett sűrűre főzzük. Hadjuk kihűlni, közben néha megkeverjük.

A puha margarint először magában, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük simára. Apránként a kihűlt, kikevert, főzött krémhez adjuk. Ezután elfelezzük és az egyik felét a kakaóval barnára színezzük.

A tésztát kitekerjük a papírból és először a vaníliás krémmel megkenjük, majd rásimítjuk a kakaós krémet. A meghámozott banánokat hosszában rárakjuk a krémre és szorosan feltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk és 2-3 órán át hűtőszekrényben dermesztjük.

Ha már megdermedt, kicsomagoljuk és bevonjuk csokimázzal a margarinnal összeolvasztott csokival.

Amikor a máz megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.