Csokimázas túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Krémhez:
- 50 dkg túró
- kristálycukor ízlés szerint
- 2 cs vaníliás cukor
- maréknyi mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- tejföl (mennyisége a túrótól függ, mennyire “száraz”)
- 10 g zselatin por formában
Piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek víz
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 cs sütőpor
Csokimázhoz:
- 2 tábla ét vagy tejcsokoládé
- 3 ek olaj
Elkészítése:
Elkészítjük a piskóta tésztát: a tojássárgákat a cukorral, vízzel habosra keverjük, hozzávegyítjük a sütőporos lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjéket is.
Sütőpapírral bélelt, kb 22 cm-es formában, 180 fokra előmelegített sütőben, negyedóra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a csokikat gőz fölött felolvasztjuk és az olajjal jól kikeverjük.
A krémhez a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a legvégén az utasítás szerint elkészített zselatint is hozzáadjuk.
A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet és betesszük a hűtőbe. 1-2 óra múlva kivesszük a tortát és bevonjuk a csokimázzal is. Amint a máz megdermedt, már szelhetjük is.
Jó sütizést mindenkinek!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »