Csokimázas túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Krémhez:
- 50 dkg túró
- kristálycukor ízlés szerint
- 2 cs vaníliás cukor
- maréknyi mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- tejföl (mennyisége a túrótól függ, mennyire “száraz”)
- 10 g zselatin por formában
Piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek víz
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 cs sütőpor
Csokimázhoz:
- 2 tábla ét vagy tejcsokoládé
- 3 ek olaj
Elkészítése:
Elkészítjük a piskóta tésztát: a tojássárgákat a cukorral, vízzel habosra keverjük, hozzávegyítjük a sütőporos lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjéket is.
Sütőpapírral bélelt, kb 22 cm-es formában, 180 fokra előmelegített sütőben, negyedóra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a csokikat gőz fölött felolvasztjuk és az olajjal jól kikeverjük.
A krémhez a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a legvégén az utasítás szerint elkészített zselatint is hozzáadjuk.
A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet és betesszük a hűtőbe. 1-2 óra múlva kivesszük a tortát és bevonjuk a csokimázzal is. Amint a máz megdermedt, már szelhetjük is.
Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »