Csoda krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g kristálycukor
- 125 g olvasztott vaj
- 115 g liszt
- 500 ml langyos tej
- 1 vaníliarúd kikapart belseje (vagy 1 teáskanál vaníliakivonat )
Elkészítése:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat, vaníliát és a lisztet, majd az egészet csomómentesre keverjük, majd a tejjel lazítjuk.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A habhoz öntjük a tejes keveréket óvatosan és széles mozdulatokkal összedolgozzuk az egészet.
A kész masszát az előkészített tepsibe öntjük és kb 50 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.
Ha teljesen kihűlt akkor szeletelve tálaljuk. Tetejére porcukrot szórhatunk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »