Csoda krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g kristálycukor
- 125 g olvasztott vaj
- 115 g liszt
- 500 ml langyos tej
- 1 vaníliarúd kikapart belseje (vagy 1 teáskanál vaníliakivonat )
Elkészítése:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat, vaníliát és a lisztet, majd az egészet csomómentesre keverjük, majd a tejjel lazítjuk.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A habhoz öntjük a tejes keveréket óvatosan és széles mozdulatokkal összedolgozzuk az egészet.
A kész masszát az előkészített tepsibe öntjük és kb 50 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.
Ha teljesen kihűlt akkor szeletelve tálaljuk. Tetejére porcukrot szórhatunk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »