Csigatekercs szederrel és meggyel recept

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 7 dkg barna cukor
- 1,5 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 150 g joghurt (natúr)
- 20 dkg vaj
- 25 dkg szeder
- 25 dkg meggy
- 10 dkg tejcsokoládé (tetejére)
Elkészítése:
A lisztet, kakaóport, kétfajta cukrot, sót, sütőport kimérjük. Hozzáadjuk a vajat és a joghurtot. Sima tésztát gyúrjunk belőle (ha ragadna, kevés lisztet adjunk még hozzá).
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb 3 mm vastagságúra és vágjuk fel kb 20 cm hosszú 7-8 cm széles csíkokra.
Mindegyik tésztát rakjunk ki, egy csíkot meggyel, másikat szederrel. Sütőpapíros tepsibe téve tekerjük fel csiga alakban körbe-körbe, amíg el nem fogy a tésztánk.
200 fokra előmelegített sütőben süssük készre (kb 30 percig).
Ha kihűlt, a tejcsokoládét olvasszuk fel és sűrűn csorgassunk rá csíkokat.
Ha megdermedt a csokoládé, tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »