Csigatekercs szederrel és meggyel recept

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 7 dkg barna cukor
- 1,5 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 150 g joghurt (natúr)
- 20 dkg vaj
- 25 dkg szeder
- 25 dkg meggy
- 10 dkg tejcsokoládé (tetejére)
Elkészítése:
A lisztet, kakaóport, kétfajta cukrot, sót, sütőport kimérjük. Hozzáadjuk a vajat és a joghurtot. Sima tésztát gyúrjunk belőle (ha ragadna, kevés lisztet adjunk még hozzá).
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb 3 mm vastagságúra és vágjuk fel kb 20 cm hosszú 7-8 cm széles csíkokra.
Mindegyik tésztát rakjunk ki, egy csíkot meggyel, másikat szederrel. Sütőpapíros tepsibe téve tekerjük fel csiga alakban körbe-körbe, amíg el nem fogy a tésztánk.
200 fokra előmelegített sütőben süssük készre (kb 30 percig).
Ha kihűlt, a tejcsokoládét olvasszuk fel és sűrűn csorgassunk rá csíkokat.
Ha megdermedt a csokoládé, tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »