Csigatekercs szederrel és meggyel recept

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 7 dkg barna cukor
- 1,5 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 150 g joghurt (natúr)
- 20 dkg vaj
- 25 dkg szeder
- 25 dkg meggy
- 10 dkg tejcsokoládé (tetejére)
Elkészítése:
A lisztet, kakaóport, kétfajta cukrot, sót, sütőport kimérjük. Hozzáadjuk a vajat és a joghurtot. Sima tésztát gyúrjunk belőle (ha ragadna, kevés lisztet adjunk még hozzá).
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb 3 mm vastagságúra és vágjuk fel kb 20 cm hosszú 7-8 cm széles csíkokra.
Mindegyik tésztát rakjunk ki, egy csíkot meggyel, másikat szederrel. Sütőpapíros tepsibe téve tekerjük fel csiga alakban körbe-körbe, amíg el nem fogy a tésztánk.
200 fokra előmelegített sütőben süssük készre (kb 30 percig).
Ha kihűlt, a tejcsokoládét olvasszuk fel és sűrűn csorgassunk rá csíkokat.
Ha megdermedt a csokoládé, tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »