Csigatekercs szederrel és meggyel recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 7 dkg barna cukor
- 1,5 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 150 g joghurt (natúr)
- 20 dkg vaj
- 25 dkg szeder
- 25 dkg meggy
- 10 dkg tejcsokoládé (tetejére)
Elkészítése:
A lisztet, kakaóport, kétfajta cukrot, sót, sütőport kimérjük. Hozzáadjuk a vajat és a joghurtot. Sima tésztát gyúrjunk belőle (ha ragadna, kevés lisztet adjunk még hozzá).
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb 3 mm vastagságúra és vágjuk fel kb 20 cm hosszú 7-8 cm széles csíkokra.
Mindegyik tésztát rakjunk ki, egy csíkot meggyel, másikat szederrel. Sütőpapíros tepsibe téve tekerjük fel csiga alakban körbe-körbe, amíg el nem fogy a tésztánk.
200 fokra előmelegített sütőben süssük készre (kb 30 percig).
Ha kihűlt, a tejcsokoládét olvasszuk fel és sűrűn csorgassunk rá csíkokat.
Ha megdermedt a csokoládé, tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









