Cseresznyés sütemény kevert tésztából recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy nagy (pl gáz) tepsihez:
- 35 dkg finomliszt
- 5 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg porcukor
- 2 dl étolaj
- 1 dl tej
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg vaníliás pudingpor (3 csomag főzős pudingpor)
- 1 csomag sütőpor
- 1 kg kimagozott cseresznye
Elkészítése:
A cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le.
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután először állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az étolajat, majd a tejet is (ekkor teljesen felhígul majd a massza).
A tojások fehérjét kezdjük el robotgéppel habbá verni, majd amikor már kifehéredik, apránként kanalazzuk hozzá a kristálycukrot és addig verjük hogy jó kemény habot kapunk.
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a pudingporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-olajos-cukros keverékhez. Ezután robotgéppel szintén keverjük simára.
A felvert tojásfehérjehab egyharmad részét adjuk hozzá a masszához, majd bátran keverjük össze, hogy egy lágyabb masszát kapjunk (nem baj ha ez a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza).
Ezután a maradék habot fakanállal apránként, óvatosan, keverjük hozzá a masszához.
Egy nagyobb tepsit (vagy gáztepsit aminek magasabb a pereme) béleljünk ki sütőpapírral (vagy kenjük ki olajjal és szórjuk meg liszttel), majd öntsük bele a tésztát és egyenletesen simítsuk el.
Ezután a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét egyenletesen szórjuk rá a tészta tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre (tűpróbáig). Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel és így kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »