Császármorzsa túrósan recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál búzadara
- 1 púpozott ek finomliszt
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek tejföl
- 5 dkg vaj
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
Elkészítése:
A tojások sárgáját elkeverjük a cukrokkal, majd a többi alapanyagot is hozzátesszük, és jól elkeverjük.
A tojásfehérjét felverjük, majd lazán a túrós masszához forgatjuk.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon 15 percig sütjük.
Ekkor kivesszük a sütőből és egy lapát kanállal összetördeljük, majd átfordítjuk. Visszatoljuk és aranybarnára sütjük.
Mikor kész, baracklekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »