Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császárfánk recept

Császárfánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg liszt
    • 22 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 25 dkg porcukor
    • 15 dkg darált dió
    • 3 ek rum
    • baracklekvár a töltéshez

    A tetejére:

    • 10 dkg ét vagy tejcsokoládé
    • 5 dkg fehér csokoládé

    Elkészítése:

    A sütőporral elkevert lisztet, margarint és a porcukrot jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a diót és a rumot, majd összegyúrjuk.

    Ha nem akar összeállni,akkor még egy kis rumot teszünk hozzá.

    2 mm vastargra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, majd 180 fokra melegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

    2-2 korongot lekvárral összeragasztunk.

    A csokit felolvasztjuk, bevonjuk vele a sütit, majd fehér csokit csorgatunk rá és ízlés szerint díszítjük.

    Nem kell várni, hogy puhuljon, azonnal fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá