Csányi mézes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g porcukor
- 60 g margarin
- 50 g méz
- 1 tk szódabikarbóna
- 10 g kakaópor
- 500 g finomliszt
Krémhez:
- 600 ml tej
- 100 g finomliszt
- 250 g margarin
- 250 g porcukor
- ízlés szerint vaníliaroma
Elkészítése:
A tészta elkészítéséhez vízgőz felett a margarint, a mézet és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a kakaóport és végül a szódabikarbónát, majd csomómentesre kikeverjük.
A gőzöl lehúzzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és alaposan eldolgozzuk.
A kapott tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd mind a 4 részt azonos méretű, kb 2 mm vastagságú, téglalap alakúra nyújtjuk.
Tepsi hátulján vagy szilikon sütőlapon 8 perc alatt megsütjük 180 fokon.
A krémhez melegítsük fel tűzhelyen a tejet, majd adjuk hozzá a lisztet. Folyamatos kevergetés mellet sűrű krémet főzünk belőle, majd kihűtjük.
Egy tálba tesszük a puha margarint, a porcukrot és a vaníliát, majd kézi mixerrel alaposan kihabosítjuk. A kihűlt tejes krémet adjuk hozzá és keverjük alaposan össze. Tegyük hűtőbe egy kis időre.
A megsült lapokat előkészítjük.
1 lapot tálcára helyezünk és a kihűlt krémmel megkenjük. Erre megy a következő lap és újabb krém. Lap, krém és végül lap.
Egy északára hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük és porcukrozzuk.