Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csányi mézes recept

Csányi mézes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g porcukor
    • 60 g margarin
    • 50 g méz
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 10 g kakaópor
    • 500 g finomliszt

    Krémhez:

    • 600 ml tej
    • 100 g finomliszt
    • 250 g margarin
    • 250 g porcukor
    • ízlés szerint vaníliaroma

    Elkészítése:

    A tészta elkészítéséhez vízgőz felett a margarint, a mézet és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a kakaóport és végül a szódabikarbónát, majd csomómentesre kikeverjük.

    A gőzöl lehúzzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és alaposan eldolgozzuk.

    A kapott tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd mind a 4 részt azonos méretű, kb 2 mm vastagságú, téglalap alakúra nyújtjuk.

    Tepsi hátulján vagy szilikon sütőlapon 8 perc alatt megsütjük 180 fokon.

    A krémhez melegítsük fel tűzhelyen a tejet, majd adjuk hozzá a lisztet. Folyamatos kevergetés mellet sűrű krémet főzünk belőle, majd kihűtjük.

    Egy tálba tesszük a puha margarint, a porcukrot és a vaníliát, majd kézi mixerrel alaposan kihabosítjuk. A kihűlt tejes krémet adjuk hozzá és keverjük alaposan össze. Tegyük hűtőbe egy kis időre.

    A megsült lapokat előkészítjük.

    1 lapot tálcára helyezünk és a kihűlt krémmel megkenjük. Erre megy a következő lap és újabb krém. Lap, krém és végül lap.

    Egy északára hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük és porcukrozzuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá