Csányi mézes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3 tojás
  • 150 g porcukor
  • 60 g margarin
  • 50 g méz
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 g kakaópor
  • 500 g finomliszt

Krémhez:

  • 600 ml tej
  • 100 g finomliszt
  • 250 g margarin
  • 250 g porcukor
  • ízlés szerint vaníliaroma

Elkészítése:

A tészta elkészítéséhez vízgőz felett a margarint, a mézet és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a kakaóport és végül a szódabikarbónát, majd csomómentesre kikeverjük.

A gőzöl lehúzzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és alaposan eldolgozzuk.

A kapott tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd mind a 4 részt azonos méretű, kb 2 mm vastagságú, téglalap alakúra nyújtjuk.

Tepsi hátulján vagy szilikon sütőlapon 8 perc alatt megsütjük 180 fokon.

A krémhez melegítsük fel tűzhelyen a tejet, majd adjuk hozzá a lisztet. Folyamatos kevergetés mellet sűrű krémet főzünk belőle, majd kihűtjük.

Egy tálba tesszük a puha margarint, a porcukrot és a vaníliát, majd kézi mixerrel alaposan kihabosítjuk. A kihűlt tejes krémet adjuk hozzá és keverjük alaposan össze. Tegyük hűtőbe egy kis időre.

A megsült lapokat előkészítjük.

1 lapot tálcára helyezünk és a kihűlt krémmel megkenjük. Erre megy a következő lap és újabb krém. Lap, krém és végül lap.

Egy északára hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük és porcukrozzuk.