Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos szelet és muffin recept

Citromos szelet és muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
  • 10 dkg kristálycukor (vagy édesítőszer, nálam eritrit)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 8 dkg vaj
  • 12 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom
  • csipet só
  • porcukor ízlés szerint a sütemény hintéséhez

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a jól megmosott egész citrom reszelt héját és levét, az olvasztott vajat és a sütőporral elkevert lisztet. Megmossuk a habverőt és szárazra töröljük, felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukor másik részével, majd hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre felvert és a cukor másik felével dúsított habját és kanállal óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze a tojáshab.

A masszát vajazott, lisztezett őzgerinc és muffin formába öntjük és előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Az eredeti receptben 20 perc volt, de nálam annyi idő nem volt elég.

A tetejét porcukorral meghintjük.

Tipp:

Általában főételeket, illetve leveseket szoktam fotózni, de természetesen néha desszertet is készítek. Most, hogy beköszöntött az ősz gyakrabban kapcsoljuk be a sütőt. Ez a mennyiség nekem egy közepes őzgerincformára és 4 darab muffinra volt elég.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá