Citromos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók a tésztához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg zsír
- 1/2 csomag sütőpor
- 14 dkg porcukor
- 40 dkg liszt
- 2 dl tejföl
A krémhez:
- 4 dl tej
- 4 ek. liszt
- 1 db citrom (leve és héja)
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Továbbá:
- 4-5 ek. baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.
4 cipóra osztjuk. 25×39 cm-es méretűre nyújtjuk,sütőpapírral fedett lemez tepsiben, 2 lapot sütünk egymás után.
Világosra sütjük,kb 10-12 perc alatt megsül. (180 fokon)
A másik két cipót is kisodorjuk. Az egyiket lekvárral megkenjük, a másik lapot rátesszük és ezt így együtt megsütjük.
Elkészítjük a krémet:
A lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük és kihűtjük.
A kihűlt főzött krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, a reszelt citrom héját és levét és jól kihabosítjuk.
A kihűlt süteményt betöltjük. Lap, krém fele, lekváros lapok, krém, maradék lap.
Pár órát állni hagyjuk hűtőben, legjobb, ha egy éjszakát. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp:
Anyósom receptárában találtam,a mi lakodalmunkban is volt ez a finom, olcsó sütemény.
Lakodalmas sütemény néven volt írva a neve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »