Citromos sütemény recept

Hozzávalók:
A csésze 2 dl-es.
- 2 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy búzaliszt)
- 2 csésze fehér tönkölybúzaliszt (vagy búza finomliszt)
- 1/2 cs sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 1/4 tk szerecsendió
- 1/2 tk vaníliaaroma vagy kivonat
- csipet só
- 1 citromból reszelt héj
- 1,5 csésze juharszirup
- 1/2 csésze citromlé (frissen facsart – kb 4 citrom)
- 1 és 2/3 csésze vaníliás rizstej
- 1/3 csésze repceolaj
- 2/3 csésze víz
Elkészítése:
Először a száraz hozzávalókat tedd egy tálba és keverd össze.
Keverd össze a folyékony összetevőket egy másik tálban. Ezután a szárazhoz keverd hozzá a nedves hozzávalókat és az egészet keverd finoman össze.
Egy sütőpapírral bélelt vagy kikent lisztezett, nagy tepsibe öntsd bele a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Ez kb 25-35 perc. Tűvel könnyen tudod ellenőrizni átsült-e a tésztád.
Ha szeretnéd, kedvedre díszítheted tejszínhabbal, sziruppal, pörkölt mandulával, dióval.
Tipp:
Ez a citromos sütemény a jógások körében a Gyertyafényes Karácsonyi jógagyakorláson hatalmas siker volt – többen jelezték akik sok éve fogyasztják a süteményeimet, hogy ez az első 3 – ban benne van:)
A recept alapvetően nagyon egyszerű, mert nem kell külön krémet készíteni mégis csodás az eredmény és senkinek nem hiányzik belőle a krém.
A recept könnyedén elkészíthető tortaformában is – a mennyiség egy nagyméretű szögletes tepsi vagy nagyméretű tortaformára van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »