Citromos sütemény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 7,5 dkg kristálycukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom leve és reszelt héja
- csipet só
- 27,5 dkg liszt
- 5 dkg őrölt mandula
- 2,5 dkg kukoricaliszt
- 6-7 evőkanál citromos zselékrém
Elkészítése:
Egy tálban a margarint, cukrot, tojássárgáját, a citromlevét és héjat, sót keverjük össze. Óvatosan forgassuk bele két részletben a lisztet, majd a darált mandulát, végül pedig a kukoricalisztet. Vigyázzunk, ne keverjük túl intenzíven.
Tegyük a hűtőbe 4 órára pihenni. Formázzunk belőle diónyi gombócokat, és helyezzük tepsibe egymástól 2,5 cm távolságra. Ujjunkkal nyomjunk egy-egy kis mélyedést a közepükbe, majd süssük meg őket 180 fokos előmelegített sütőben szép világosra. (Kb. 20 perc)
Amint kivesszük a sütőből, töltsük meg az üregeket a citromos zselékrémmel, és hagyjuk így kihűlni.
A citromzselét a receptjeimnél megtaláljátok.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.